Blog

Camper Van – turism în libertate

Pentru turism, un caper van este alegerea ideală care conferă libertatea de mișcare și confort.

Camper Van – turism în libertate nu este doar o afirmație ci este un mod de viață. Amenajarea interioară a unei astfel de autorulote presupune modificări atât de structură asupra furgonului cât și o abordare constructivă bazată pe design ergonomic a interiorului.

Ce are un camper van

Practic pornind de la un autofurgon se face o îmbunătățire a structurii superioare prin întărirea tavanului iar poi o îmbunătățire a structurii inferioare prin întărirea podelei. Se trece la o antifonare cu vată minerală sau vată bazaltică pentru o cât mai bună izolare. Se decupează ferestrele și trapa superioară. Uneori, dacă autofurgonul are unele ferestre ele se păstrează dar se intervine asupra lor.

Structurile interioare metalice pentru bazin, baie și bucătorie sunt realizate din metal pentru ca apoi să se construiască sau să se utilizeze module consturctive pentru pat, masă, scaune și dulapurile suspendate.

Un element important îl constituie instalațiile. Avem practic trei tipuri de instalații. Prima este cea electrică care presupune existența unui încărcător electric și uneori o baterie suplimentară, de agrement, din care se dă curent electric pentru prizele de 220V și pentru cele USB.Totodată spoturile de lumină sunt conectate la sistemul de iluminat iar sistemul de sonorizare al masinii poate fi extins. În general luminatul interior se realizeaza prin bandă tip LED și prin spoturi. Ambele asigură un iluminat optim și în același simp puțin consumator de energie. Al doilea sistem îl constituie sistemul de apă iar cel de al trei-lea cel de gaz.

Spațiul destinat bucătăriei este ergonomic amenajat. Trebuie să cuprindă o plită, rezervoare de apă, figider și spațiu de lucru.

Baia va include un lavoar, un spați de depozitare, o toaletă cu casetă și desigur un sistem interior de iluminat.

Camper Van – turism în libertate

Nici un camper van nu putem spune că este standard. El poate fi modificat în funție de cerințele utilizatorului. În fond dacă se alege de exemplu un pat simplu sau unul foarte scump este doar o opțiune. Unele camper van-uri au la interior o zonă de podea supraînălțată, acolo unde se găsește o măsuță și bancheta sau cele două scaune suplimentare. Această opțiune are rolul de a conferi o îmbunătățire a confortului în zona de luat masa dar în același timp ea poate și să lipsească.

Se pot alege materiale interioare mai scumpe sau scaune cu confort sporit. Toate aceste opțiuni pot ridica costul camperului dumneavoastră dar, în același timp, îi pot oferi o valoare de utilizare mai mare. Indiferent de opțiuni un camper van poate fi o soluție pentru un concediu făcut independent, la voia întâmplării și conduși doar de inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.